maanantai 14. toukokuuta 2007

Orkesteri pelistä..

Turpaan tuli 5-2, eikä pelistä jäänyt pahemmin muisteltavaa. Tällaisena pitkänlinjan puulaakijyränä haluan tuoda kuitenkin julki muutaman ajatuksen tuosta meidän pelistä yleensä. Me kun ei olla sarjan taitavin, eikä edes toiseksi taitavin ryhmä, niin meidän pelin täytyy silloin lähteä siitä perusajatuksesta, että puolustus pitää. Kaikki jotka olivat pelissä ja näkivät vastustajan yv-hyökkäysten määrän ymmärtänevät mitä tarkoitan. Pakissa pitää alkaa näkyä äijiä huomattavasti enemmän kuin esim. tänään.

Sitten tuo hyökkäyspeli suorastaan huutaa porrastusta! Ei ole paitsiota, joten syvälle voi ja kannattaakin mennä, mutta sitä ei toki kannata tehdä kolmen miehen voimin. Jatkossa voitaisiin pelata vaikka niin, että yksi kaveri menee sinne syvälle ja pari muuta jää sitten alemmas. Tällätavoin ei ainakaan synny sitä tilannetta, että annetaan pitkä syöttö, jonka vastustaja katkaisee ja meillä on yhtäkkiä vain kaksi miestä pallon alla. Lisätään nyt vielä se, että mun mielestä se pitkien syöttöjen roiskiminen on kuin hakkaisi päätä seinään, koetetaan ennemmin pelata lyhempien syöttöjen kautta.

No tässä tuli aika kriittisiä kommenttja tuoreeltaan, mutta pidetään nyt mielessä kuitenkin, että kausi on pitkä ja tästä on vain yksi suunta -ylöspäin!

-Der Kaiser-

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täytynee kirjoittaa pieni vastine tähän der Kaiserin luomaan taktiikkaan...
Puolen vuosisadan kokemuksella palloilusta, voin todeta, että tuollainen peli-ilon tukahduttava taktiikka ja saksalaisen pelityyliin polarisaatio aina alimpiin kaljasarjoihin asti tuhoaa jalkapallosta sen tärkeimmän, -peli-ilon.
Lisäksi moinen puolustuksen kautta pedantisti syöttöjen pituuksia mittaava taktiikka on selkeässä ristiriidassa palloliiton "kaikki pelaa"-linjausten kanssa.
Toivoisin iloisempaa ilmettä ja innovatiivisempaa hyökkäyspeliä, olkoonkin vaikka,että omissa soi useammin.
Pelin tulisi tulkea iloisen rytmikkäästi, kuten tanhu...

Iloisemman pelityylin psta,
Jyräys Heliskoski

tuplajuusto kirjoitti...

word to tha mutha..

-luis fernando / fc viikingit

Der Kaiser kirjoitti...

No..aloitetaanpa vaikka siitä, että palloliiton "kaikki pelaa" linjausten vetäminen tähän keskusteluun on melko outoa kun otetaan huomioon, että meillähän kaikki eivät pelaa, vaan eilenkin pelasi vain 7 kaveria.

Se onko pelityylinämme joukkueen taitotasoa vastaava, järkevästi vahvaan puolustuspeliin pohjautuva tyyli, vai hyökkäävämpi tyyli on minulle sinänsä aivan sama -Kunhan nyt edes ennen pelejä käytettäisiin pari minuuttia siihen, että sovittaisiin vähän kuinka yritetään pelata. Peltyylinhän voisi jopa valita vähän vastustajan mukaan..

Jos joku tukahduttaa jalkapallosta peli-ilon, niin se, että ennen peliä ei sovita yhtään mitään siitä kuinka pelataan ja sitten juoksennellaan kentällä kuin päättömät kanat ja ihmetellään kun hävitään. Jos tällainen meno jatkuu, niin allekirjoittanut siirtyy melko nopeasti tuonne tanhuporukoiden puolelle, sillä tanhuhan todellakin kulkee iloisen rytmikkäästi, eikä vähiten siksi, että etukäteen on sovittu mitä ollaan tekemässä.

tuplajuusto kirjoitti...

"mm, tanhu.."

-homer simpson

joo, allekirjoittelen tässä parasta aikaa tota juhan kommenttia, asioiden sopiminen on dominaation alku. henkilökohtasesti lähtisin liikkeelle sieltä puolustuksen kautta, tai ainakin niin ettei hyökkäykseen laitettais ihan liikaa painoarvoa. helpomi kai olla peleissä mukana jos ollaan suunnilleen tasoissa, kuin jos ollaan neljä maalia takissa. ja tiiviimmällä puolustuksella tällanen olis todennäköisempää. eikä se tarkoita sitä, että peli-ilo lähtis mihinkään, pallo olis todennäkösesti pidemmän aikaa meidän joukkueen hallussa, jonka ansiosta päästäis vähän "pelaamaankin".

on tottakai hyvä käydä näitä juttuja läpi, mutta toivottavasti kellekään ei jää tästä liian totinen maku suuhun, höntsäilyähän tää vaan on. vaikka Toivo (busted!)kuinka yrittääkin provosoida reaktioita..

mutta loppujen lopuks, enhän minä näistä mitään tiedä.. kun ei oo tota jyrän pro-lisenssiä.

Der Kaiser kirjoitti...

Juu se on hyvä pitää mielessä, että höntsäilyähän tää vaan on, mutta voi kai sitä höntsysarjassakin järkeä käyttää, niin on sitten huomattavasti mukavampi höntsäillä. Ei se mitään vaikka hävittäis kaikki pelit, kunhan syntyy sellaista järkevää peliä. Me kun osataan kyllä sellaistakin pelata.